Toeslagpartner

Om de hoogte van uw zorgtoeslag te berekenen kijkt de Belastingdienst onder andere of u een toeslagpartner heeft. Aangezien dit een grote invloed heeft op de hoogte van de zorgtoeslag, is het belangrijk goed na te gaan of u in de ogen van de Belastingdienst een toeslagpartner heeft. Wanneer u alleen woont is dit uiteraard niet het geval. Wonen er, naast u, meer mensen bij u in huis? Dan kan een van deze personen, zelfs wanneer u geen relatie heeft, toch uw toeslagpartner zijn!

Wanneer u getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap heeft of bij de notaris een samenlevingscontract hebt afgesloten zijn u en uw partner automatisch elkaars toeslagpartner. Dit eindigd pas op het moment dat er bij de rechtbank een officieel verzoek tot echtscheiding is ingediend.

Indien er op uw woonadres nog andere mensen staan ingeschreven bent u mogelijk elkaars toeslagpartner. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u, tijdelijk, een kamer in huis onderverhuurd. U kunt voorkomen dat u en uw onderhuurders elkaars toeslagpartner worden door een huurovereenkomst op te stellen.

Ook in het geval dat u en een medebewoner samen een minderjarig kind hebben of wanneer u deelt in elkaars pensionregeling ziet de Belastingdienst u automatisch als elkaars toeslagpartner, net als in de gevallen waar u gezamenlijk eigenaar bent van de woning. Bent u voor de Belastingdienst elkaars partner? Dan blijft dit de volgende jaren automatisch het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *